Poze nemaivazute cu litoralul romanesc din perioada comunismului
Intr-o singura vara numarul aproximativ de turisti de la Marea Neagra era de 150.000.
„Era plin de turişti străini pe litoral. Mergeam cu mama când eram copil în zona Rex, la zona de nudişti, unde turistele suedeze şi poloneze vindeau româncelor săpun şi deodorante, dar şi rujuri”, îşi aminteşte Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral Delta Dunării.
Poze nemaivazute cu litolalul romanesc din perioada comunismului
„Nici nu aveau loc autocarele. Cei mai mulţi străini veneau din din Franţa, Germania, dar şi din ţările nordice. Erau organizate inclusiv excursii de o zi la Istanbul în acele vremuri, dar şi degustări de vinuri sau plimbări în Delta Dunării”, a mai declarat aceasta.
In 1990 Corina a lucrat la prima agentie de turism privata din Romania, Simpa Turism, pana in 1989, cand si-a deschis propria agentie.
„Aduceam turişti francezi în Eforie şi Neptun- Olimp. Nici nu cred că aveam sosiri pe Mamaia“, spune Corina.
In anii ’80, plaja din Mamaia era considerata una din cele mai bune din Europa. Pe plajele romanesti puteai vedea atat romani, cat si straini.
Luna trecuta s-au implinit 109 ani de cand „Mamaia” este prezenta pe litoralul romanesc. A fost atestat ca statiune la 22 august 1906 si inaugurata la 6 zile dupa.
A fost numita „Closca cu puii de aur” a Marii Negre, ceea ce putem afirma si in prezent. Mamaia este statiunea care aduce cei mai multi bani in fiecare sezon.
Pentru mai multe poze accesati link-ul: https://www.facebook.com/nicolae.ceausescu89/